Kroniske sygdomme

Eller sygdomme vi endnu ikke kan kurere effektivt uden risiko for liv eller alvorlige bivirkninger.

Hvis vi tager genetisk bevislige arvelige sygdomme fra, smitsomme sygdomme fra, sygdomme som skyldes forureninger, gifte og bestrålinger fra, og mangel sygdomme fra. Så står vi med en vifte af de store sygdomme (cancer, sklerose, Alzheimer, Cystisk fibrose) og de auto immun sygdomme (Morbus Chron, Schölein Hennock, Gigt) og de pinefulde tilstande (mundbrand, psoriasis, allergier, fibromyalgi, migræne) og ikke mindst dem, der er sygdomme i sindet (depression, stress, psykoser, skizofreni, turet te, stemme hørere, ADHD, Asberger ) som jo ikke ligefrem er uhelbredelige, men som er meget svære at gøre noget ved.

Alle disse sygdomme er der endnu ikke fundet en grund til hvorfor de opstår eller en kur, der kan helbrede dem.

MEN da nogen jo får de sygdomme og andre ikke, så må man enten tro på tilfældet så som opstart grundet infektioner eller skader, genetiske svagheder og tilfældigheder og skæbne.

Eller man kan undersøge om tingene hænger sammen. Roden til sygdommene kan være en udefra kommende virus eller bakterie (så som streptokokker i den autoimmune sygdom Shölein Hennoc). Den eventuelle udvikling af sygdommen skyldes krop og sinds ubalance.

Hvis folk er blevet syge og her tænker jeg mest på uhelbredelige sygdomme og tilstande, Så vil det selvfølgelig påvirke deres humør på en eller flere måder og svække deres fysik. Hvis du så får at vide at sygdommen er uhelbredelig og måske ligefrem dødelig, vil det selvfølgelig påvirker humøret og dermed endda fremskynde sygdommen. Det er vist nærmest en sandhed som alle accepterer.

Jeg er en del af den nye generation af alternative behandlere der tror på at traumer sætter sig i kroppens muskler, bindevæv, hjernens hukommelse og måske ligefrem påvirker kroppens arvemasse – eller rettere oversættelsen af DNA til virksomme molekyler i kroppen. Grunden til at vi tror på det er at vores terapier kan gøre en stor forskel.

Under traumer aktiveres kroppens primitive forsvarsmekanismer (frys, flygt og kæmp – fight, flight, freeze).  Hvis et traume får lov at sidde et langt liv vil det påvirke tanker, holdning og udførelse af måske livsvigtige biologiske funktioner, f.eks. immunforsvaret. Hvis immunforsvaret er svækket vil kræft have frit spil. Hvis immunforsvaret er overaktivt får autoimmune sygdomme, allergier og f.eks. sklerose frit spil. (jeg har her ikke sagt hvordan sygdommene opstår, kun hvorfor nogle mennesker kan holde sygdommene nede/bekæmpe dem og nogen ikke)

Ved at bekæmpe traumer giver du kroppen de bedste muligheder for at være i balance både psykisk og fysisk, og du får dermed et længere og sundere liv.

Traditionel behandling behandler psykiske sygdomme med psykologsamtaler og fysiske sygdomme med medicin. Jeg synes det er tid at gøre op med det dogme og begynde at behandle os – mennesket, som en helhed. Fysiske sygdomme har ofte en psykisk rod, og psykiske sygdomme har et fysisk bosted i kroppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *